Tech

Okosórát karácsonyra? Vásárold meg időben az ajándékokat! (X)

Aki viselt már bármilyen okosórát, vagy Apple Watch-ot az képben van a pozitív jellemzőkkel. A gyártók olyan időmérőket fejlesztettek ki, amelyek nagyon jól kombinálják a sportolási és szabadidős tevékenységeket, illetve rendszerezik a két terület adatait.

A végeredmény egy olyan intelligens szerkezet, amely nagyon jól működik multifunkcionális fitneszkövetőként, illetve szabadidős úgynevezett hobbi óraként. Ennek köszönhetően nemcsak a termékek fejlesztésére figyelnek oda, hanem a hozzájuk kapcsolódó rendszerekre is. Alábbi cikkünkben a Garmin típusáról és az Apple intelligens eszközéről lesz szó, hogy még az ünnepi őrület előtt segítséget nyújtsunk a megfelelő okosóra kiválasztásához.

Okosóra egyedi igényekre tervezve

A márka saját fejlesztésű alkalmazásai tovább bővítik az okoseszközök személyre szabhatóságát. Például a hajósok részére kialakított applikáció hozzájárul ahhoz, hogy az okosórán keresztül tudjon navigálni a kapitány, kommunikáljon a chatplotterrel, szélre vagy irányra kormányozza a hajót, működtesse a multimédiás berendezéseket, helyszíneket tudjon megjelölni a navigációs térképen, vagy ha az út során horgászna, képet kaphasson az alatta elvonuló halrajról. Az alternatívák körét bármeddig lehet szélesíteni, ez csak a rendszerbe illesztett érzékelők mennyiségétől függ. Az online webshopokban hozzávetőlegesen 60 ezer és majd 210 ezer forint között böngészhetünk a nekünk tetsző ilyen okosórák közül.

Garmin Venu Sq okosóra, fémes orchidea kerettel

Elég csak rápillantani a csuklónkra, a Garmin okosóra teljesen megfelelő a mindennapokhoz. A színes és a folyamatosan bekapcsolt üzemmódban a kijelzőről könnyen leolvashatunk minden fontos információt. A védelemről pedig a Corning® Gorilla® Glass képernyő gondoskodik, amely a pehelykönnyű alumínium keretével és a kényelmes, szilikon óraszíjjal remek választás lehet.

További jellemzők:

–        Sporttevékenységekhez igazítva: sportoláshoz közel 20, előre beprogramozott GPS-szel rendelkezik, beleértve a beltéri tevékenységeket is: séta, futás, kerékpározás, golf vagy úszás.

–        A Garmin edző „mód”: érdemes használni ezt a tervezőt, amely professzionális edzők bevonásával lett kifejlesztve, így beszélhetünk akár 5 km-es, 10 km-es távról vagy a félmaratonról.

–        Hozzunk létre edzéseket: saját terveket lehet kiépíteni a Garmin Connect felületén, majd letölthetjük az okosóránkra.

–        Erőnlét figyelési útmutató: egy teljes napon át a Venu Sq nyomon követheti lépéseinket, az elégetett kalóriát és amit beállítunk a készüléken.

Az Apple Watch jelenség

Az Apple Watch Series 3 óta az Apple kínál LTE-kapcsolattal rendelkező mobil típusokat és olyan olcsóbb, csak GPS-t használó modelleket, amelyek offline is képesek működni. Ennek értelmében az óra le van választva az iPhone-ról, és nem igényel ‌iPhone‌ vagy ismert Wi-Fi hálózatot az internetkapcsolathoz. Ez azt jelenti, hogy a Maps, a Phone, a Messages, az Apple Pay mind elérhetők az Apple Watchon iPhone nélkül.

A watchOS operációs rendszernek köszönhetően az Apple Watch szinte teljesen függetlenül használható az iPhone-tól, bár bizonyos funkciókhoz továbbra is szükség van okostelefonunkra. Amennyiben egy vízálló és a szokásosnál nagyobb kijelzőjű okosórára vágyunk, akkor az Apple Watch Series 7 ideális választás számunkra. A korábbi modelleknél több prémium funkciót tartalmaz, mint például a mindig látható kijelző, a véroxigénszint mérés, az EKG, a repedésállóbb üveg, valamint a gyorsabb töltés.

Tartozni egy közösséghez

Egy biztos, ha belépünk egy olyan világba, ahol a felhasználók élményeket, tapasztalatokat és véleményeket oszthatnak meg egymással, egy darabig, biztos, hogy itt akarunk maradni. Azonban vásárlás előtt érdemes körülnézni az ismert webshopok kínálata között és olvassuk el a termékleírásokat is. Ha pedig árengedményes vagy akciós napot fogunk ki, úgy olcsóbban vásárolhatjuk meg a kívánt árucikket. A Garmin okosóra tehát egy új és azonnali „szerelem”.  Az Apple Watch pedig egy prémium dimenzió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik