Tech

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem urológus professzorának nevével

Getty Images
Getty Images

Betegek megtévesztésére és egy engedéllyel nem rendelkező készítmény eladására használják csalók a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának és azt az vezető dr. Nyirády Péternek nevét – figyelmeztet az intézmény.

A vezető nevével visszaélő csalók egy álinterjúban azt állítják, hogy a szer megszünteti az erekciós problémákat, csak természetes összetevőket tartalmaz, és elősegíti a tesztoszteron természetes szintézisét. Az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket, ezért a klinika a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket – közölték.

Az egyre gyakoribb internetes csalások komoly károkat okozhatnak, ezért fontos, hogy gyógyhatású készítményt kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárlásról az OGYÉI honlapján olvashatunk többet.

A Semmelweis Egyetem kommunikációs igazgatósága pár általános tanáccsal is szolgál honlapján arról, mire érdemes figyelni.

  • Győződjünk meg róla, hogy a weboldalnak van impresszuma!
  • Ellenőrizzük az URL-t! Az álhíreket terjesztő portálok sokszor másolják hiteles híroldalak megjelenését.
  • Nézzük meg a publikáció időpontját!
  • Ellenőrizzük, hogy a hivatkozott intézmény, vagy személy valóban létezik-e! Amennyiben igen, nézzük meg, hogy a szakember és az intézmény között van-e valódi kapcsolat!
  • Gyanakodjunk, ha adott írásnak nincsen szerzője!
  • Angol nyelvű hír esetén keressük fel a snopes.com tényellenőrző oldalt!
  • Mielőtt egészségünkkel kapcsolatos terméket vagy szolgáltatást vásárolnánk, minden esetben kérjük ki orvosunk véleményét, egyeztessünk háziorvosunkkal, gyógyszerészünkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik