Tech

A TikTok tulajdonosa azt akarja, hogy ne nagyon túlórázzanak a dolgozói

Getty Images
Getty Images

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance arra utasította kínai alkalmazottait, hogy este hétkor fejezzék be a munkát a hétköznapokon, és ne túlórázzanak – írja a Bloomberg belsős dokumentumok alapján. Ez a nemzet kimerítő és elhíresült „996-os” munkahelyi kultúrájára adott ellenválasz, amiben természetesnek vett a munkaidőn túlnyúló, reggel 9-től este 9-ig történő munkavégzés, a hét hat napján.

A ByteDance cég dolgozói tehát a későbbiekben szigorúan csak reggel 10 és este hét közt végezhetik munkahelyi feladataikat, és legalább egy nappal előre jelezniük kell, ha mégis túlórázni akarnak. Összességében hetente három óra lehet a maximum túlórával töltött idő, hétvégén pedig nyolc óra. A túlórákért háromszor több fizetés jár.

A kínai techszféra fiatal dolgozói korábban a South China Morning Postnak elmondták, hogy a cégek 996-os kultúrája miatt sokan korán kiégtek, és kevés idejük maradt aludni, vagy a magánéletüket gondozni. Fan Ning, a ByteDance PR-vezetője a The Washington Postnak elmondta, hogy pont ezt szeretnék megelőzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik