Tech

Nevet változtathat a Facebook

ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

A Verge egy, az ügyre közeli rálátással bíró forrásra hivatkozva arról ír, hogy jövő héten bejelenthetik a Facebook mögött álló cég átnevezését. Információik szerint az új név a metaverzumra fókuszálna. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a metaverzum jóval több, mint egy egyszerű közösségi oldal: komplett online világ, ahol a felhasználók virtuálisan játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, méghozzá virtuálisvalóság-headsettel a fejükön. Mark Zuckerberg vezérigazgató korábban az élményt úgy jellemezte, mint egy olyan „testet öltött” internetet, amiben nem csak egyszerűen tartalmat fogyaszthatunk, hanem valóban „benne lehetünk”.

A Verge úgy tudja, hogy Mark Zuckerberg a névváltoztatást a társaság éves Connect nevű konferenciáján jelenti be, október 28 -án. Az új márka a jól ismert Facebook-alkalmazást több termék egyikeként pozícionálná egy olyan anyavállalat alá, amely felügyeli egyebek mellett az Instagramot, a WhatsApp-ot vagy az Oculust. A Facebook szóvivője nem kommentálta a lap információit.

A lap szerint a megújulás segíthet elkülöníteni Zuckerberg futurisztikus törekvéseit a Facebookot érintő vizsgálatoktól. Mint ismert, Frances Haugen, a cég volt termékmenedzsere, adattudósa belső dokumentumokat szivárogtatott ki a Facebook működéséről a Wall Street Journalnak, majd a szenátus előtt fogalmazott meg súlyos vádakat a közösségi óriással szemben. Ezek közt volt az is, hogy a Facebook nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd ellen.

Kapcsolódó
A szivárogtató alkalmazott szerint a Facebook saját anyagi érdekeit helyezi a társadalom érdekei elé
Francis Haugen állítja: a Facebook szétszakítja a társadalmainkat a profitért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik