Microsoft
Tech

Lelassulnak egyes számítógépek a Windows 11-től

A Microsoft október 12-én adta ki első kumulatív frissítését a Windows 11 operációs rendszerhez. A TechPowerUp szerint a csomag viszont csak súlyosbítja a korábban már jelentett egyik problémát, ami az AMD Ryzen processzorral felszerelt gépeket érinti.

Nem sokkal az új rendszer megjelenése után az AMD és a Microsoft felfedezte, hogy a Windows 11 szegényesen lett optimalizálva az ilyen típusú CPU-khoz, ezért rosszabb a feladatkezelés, ami akár 15 százalékos teljesítményromlást eredményezhet egyes munkához használt applikációk, vagy videójátékok futtatása közben. Azonban nem csak a processzormagok kezelésével gond, van egy másik a hiba is, ami a gyorsítótárat érinti. A kumulatív frissítés telepítése után a portál újabb tesztjén még rosszabb eredményeket mért.

A gyorsítótár késleltetésének javítása október 19-én várható a Windows Update-en keresztül, míg a másik hibát javító driverfrissítés október 21-én érkezik az AMD-től. Aki biztosra szeretne menni, az maradjon addig is a Windows 10-nél – ajánlja az AMD.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!