Tech

Közeleg a tél, felkészültünk? (X)

Egyre többet olvashatunk róla, hogy Európa bizonytalanul vág bele az idei télbe a szállítási bizonytalanságok és az így növekvő gázárak valamint a csökkenő, Európába irányuló szállítások miatt. Magyarországon a hírek szerint nem kell aggódni, hiszen a lakossági igények akár az ország gáztározóiból is kielégíthetők lennének.

Ám miközben a geopolitikai játszmákhoz sok hozzászólásunk nem lehet, a saját otthonunkban igencsak bele tudunk szólni abba, hogy mikor, mennyit és milyen hatékonysággal fogyasztunk gázból. Ennek legegyértelműbb módja új családi ház vagy lakás esetén a fűtési rendszerünk megfelelő kiválasztása, meglévő ingatlan esetén pedig a korszerűsítés. Nemcsak a komfortérzetünk lesz összehasonlíthatatlanul kedvezőbb egy megfelelő és megbízható rendszer használatával, de a fogyasztásunkon is igencsak meglátszik, hogy jó döntést hoztunk.

 

Gáz vagy megújuló?

A hazai energiaárak mellett sajnos sokan nem gondolnak arra, mennyit lehet spórolni egy hatékonyabb gázzal működő rendszer használatával, illetve a megújuló energiát használó napkollektoros vagy hőszivattyús rendszer hadrendbe állításával. Azonban a rezsiköltségek sem kerülhetik el a hosszú távon folyamatosan növekvő árak okozta nyomást. Manapság már sokan vannak, akik környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesznek korszerűsítéskor vagy újonnan épült családi házak fűtési rendszereinek kialakításakor.

A Weishaupt arra törekszik, hogy fosszilis tüzelőanyagokat használó kazánjaik is a legmagasabb hatékonysággal működjenek, a kínálatot pedig a legmodernebb hőszivattyús és napkollektoros rendszerek teszik „jövőállóvá”.

Fűtési rendszer választásánál nyilván fontos szempont az ár. Elmondhatjuk, hogy az alternatív (hőszivattyú, napkollektor) fűtési rendszerek nagyobb befektetést igényelnek, de segítségükkel akár el is felejthetjük a fűtésszámlát. Ráadásul a hőszivattyú télen fűt , nyáron hűt és a rendszer működésének köszönhetően egész évben komfortos és kellemes hőérzetet biztosít a tulajdonosoknak.

A kellemetlenségek ellenszere: takarékosság és megbízhatóság

A modern rendszereknek is járhatnak persze kellemetlenséggel: például az egyik ügyfelünknél az új Weishaupt rendszer beszerelése után kétszer is gázórát cserélt a gázszolgáltató, mert annyira gyanúsnak találták az alacsony fogyasztást.” – idézi fel Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője a hatékonyságról árulkodó történetet.

Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, minden család rémálma, hogy kazánjuk, gázégőjük az ünnepi időszakban, karácsony környékén mondja be az unalmast. Ilyenkor szerelőt is nehéz találni, a mostani, koronavírus-sújtotta időszakban pedig előfordulhat, hogy az alkatrészekre is heteket, hónapokat kell várni. Mi lehet a megoldás? Új falikazán vásárlása, gyorsan, természetesen feleslegesen nagy kiadással.

A Weishaupt kazánok manufaktúrában készülnek Svájcban, a legtöbb készülékünkre 10 év garanciát vállalunk, és ha ez idő alatt előfordul valamilyen meghibásodás, ami nem jellemző, akkor saját raktárkészleten lévő alkatrészekkel tudunk szinte azonnal hozzáértő szakembert küldeni az ország bármely pontjára.

A minőséget persze meg kell fizetni, a német tervezésű és svájci gyártású készülékek a prémium kategóriába tartoznak. Cserébe megbízhatóságuk kiemelkedő, és takarékosságuk is a fűtési rendszerek élvonalába emeli őket.

Ha segítséget szeretne kérni új rendszer telepítéséhez vagy korszerűsítéshez, hogy ne kelljen izgulnia a gázárak vagy egyáltalán a gázfogyasztás miatt, keresse bátran a Weishaupt szakértő kollégáit.

 

Hívjon bennünket most! Kollégáink szívesen adnak Önnek teljes körű tájékoztatást, tanácsadást. 

info@weishaupt.hu

+36 23 530 880

futes.weishaupt.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik