Tech

A Huawei vezetője elég pesszimista a cég jövőjét illetően

Getty Images
Getty Images

Meglehetősen pesszimistán nyilatkozott Eric Xu, a Huawei Technologies elnöke a cég okostelefonokat is gyártó fogyasztói üzletágának kilátásairól – írja a HWSW.

Az egykor a mobilpiac első helyére esélyes vállalatnak az Egyesült Államok szankciói tettek keresztbe: ezek nemcsak a Google szolgáltatásaitól vágták el a céget, de már az okostelefonok gyártásához elengedhetetlen komponensek kellő mennyiségben történő beszerezését is befolyásolják. A Huawei ennek eredményeként képtelen felvenni a versenyt a konkurenciával, és Eric Xu idén óriási visszaeséssel számol a fogyasztói üzletág forgalmát illetően.

Kapcsolódó
Vajon sikerülhet a Huawei-nek, amibe még a Microsoft is belebukott?
Kérdéses, hogy a Huawei-féle Harmony OS operációs rendszer képes lesz-e megrengetni az Android és az iOS uralmát.

A cég soros elnöke egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a vállalat okostelefonokat is forgalmazó fogyasztói üzletágának éves árbevétele legalább 30-40 milliárd dollárral eshet vissza. Xu szerint ezen üzletág visszaesését nem lesz képes ellensúlyozni a mobilhálózati berendezéseket gyártó részleg, vagyis az év egészére nézve hasonló eredmények várhatók, mint az első félévben, amikor a cég árbevétele 29 százalékkal csökkent 2020 hasonló időszakához képest.

Legnagyobb mértékben a korábban legjobban teljesítő lakossági készülékek üzletág forgalma csökkent, közel 50 százalékkal.

Eric Xu akkor úgy fogalmazott, hogy „a Huawei a túlélésért küzd”, most pedig azt mondta az újságíróknak, hogy a legjobb, amire számít, hogy a cég még öt-tíz év múlva is létezni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik