Tech

Egy férfi lenyelte a telefonját, nem tudni, hogyan

Skender Telaku / Facebook
Skender Telaku / Facebook

A szép múltú Nokia 3310-nek nem csak újabb kiadása érhető el a piacon a HMD Globalnak köszönhetően, de számos minireplikája is, például az L8star BM90 nevű készülék, amit a világ legkisebb mobiljaként lehet ismerni. Mint kiderült, ez a mindössze 3,2 hüvelykes modell annyira strapabíró, hogy képes négy napig elúszkálni valakinek a gyomrában.

Skender Telaku sebész nemrég a Facebookon tette közzé egy nem mindennapi operáció felvételeit. A fent említett minimobil egy példányát kellett kiszedniük egy koszovói férfi gyomrából. Mint kiderült, a telefon már négy napja volt a férfi testében, mivel az túl nagy volt ahhoz, hogy megeméssze. Szerencsére a has felmetszése nélkül sikerült elvégezni a mentőműveletet: három darabban szedték ki a készüléket egy endoszkópikus eljárással, ami két órán át tartott. Telaku képein látszik a már kioperált mobil, illetve a röntgennel és endoszkóppal készült felvételek.

A páciens a kórházba hasfájás panaszával fordult, és nem osztott meg semmi információt azzal kapcsolatban, hogyan nyelhette le a telefont. Most már remekül van.

A Statista Egyesült Államokra vonatkozó adatai szerint a leggyakrabban lenyelt tárgyak a különféle érmék, amit követnek fogpiszkálók, szögek, üveggolyók, apró gyerekjátékok, de telefon valamiért nincs a toplistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik