Tech

Most 20 ezres kedvezményt ér a régi mobil a Telenornál

Telenor
Telenor

Érdemes előkeresni az otthon kallódó régi készülékeket, hiszen a Telenornál darabonként 20 ezer forintot érnek. Október 6-ig bármilyen, beolvasható IMEI számmal rendelkező készülékért cserébe 20 ezer forintos kedvezmény jár a szolgáltatónál, új készülék Hiper-tarifával, vagy – a vállalkozók esetében – Telenor MyBusiness Classic L, XL vagy XXL tarifával való vásárlásakor, két év hűségidő vállalása esetén. Az október 6-ig a Telenor üzleteiben leadott készülékek után járó, kedvezményre jogosító promóciós kód október 20-ig váltható be; készülékvásárlásonként egy kód érvényesíthető.

Az akciótól függetlenül a régi készülékek bármikor leadhatók a Telenor üzleteiben, ahol gondoskodnak azok megfelelő tárolásáról, illetve biztonságos újrahasznosításáról, kezeléséről.

Azért fontos elvinni a már nem használt, illetve javíthatatlan telefonokat, mert ezeket – más elektronikai eszközhöz hasonlóan – tilos a háztartási szemétbe dobni. A készülékek ugyanis egyrészt veszélyes anyagokat – pl. ólom, higany, égésgátlók, stb. – tartalmaznak, amelyek a szeméttelepekre kerülve a csapadék hatására a talajvízbe szivároghatnak, ha pedig hulladékégetőkben végzik, mérgező levegőszennyező anyagok keletkeznek.

A telefonok emellett értékes nyersanyagforrásnak számítanak: egymillió mobilból 15 tonna réz, egyharmad tonna ezüst és 34 kilogramm arany nyerhető ki, ráadásul, ha az aksi sérült, akkor a készülék már veszélyes hulladéknak számít, amely mindenképpen speciális kezelést igényel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik