Getty Images
Tech

Hasznos figyelmeztetéssel bővül a Google Meet

Kevés olyan csoportos videóhívás van, ahol mindent sikerül elsőre flottul beállítani, elég csak a bekapcsolva hagyott kamerákra, vagy mikrofonokra gondolni. Nem szerencsés az sem, ha valaki visszhangot gerjeszt, ennek megelőzésére a Google új fejlesztést vezet be a Meet szolgáltatásban.

A keresőcég blogposztja szerint a csevegő proaktívan figyelmeztetni fogja rá a felhasználót, hogy visszhangot kelt a hívásban, így még azelőtt cselekedhet, hogy a többi résztvevőnek erre fel kellene rá hívni a figyelmét a mondandója félbeszakításával, vagy az idegeikre mászna. Az értesítés piros pötty és szöveg formájában érkezik, és kattintás után a felhasználó láthatja azokat a javasolt lépéseket is, melyekkel megszüntetheti a problémát (például a mikrofon lenémítása, a hangerő lejjebb csavarása).

A Google bejelentése szerint az értesítés a következő két hétben fokozatosan jelenik meg a Google Workspace és a G Suite Basic, illetve Business csomagjait használók számára.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!