Tech

Húsz év után valami teljesen új: szállodaiparból az IT világába (x)

Éva 20 évet töltött a szállodaiparban, míg 2020-ban a karrierváltás mellett döntött, ma pedig már front-end fejlesztőként dolgozik.

Mesélsz egy kicsit a karrierutadról?

A szállodaiparban dolgoztam, 20 év alatt a szobafoglalástól a rendezvényszervezésig számos területen kipróbáltam magam. 2020 elejére viszont elvesztettem az addigi lelkesedésemet. Szerettem volna valami újba kezdeni, de a szállodaiparban már mindent kipróbáltam, ami érdekelt. Ekkor szembejött a Green Fox hirdetése azzal az üzenettel, hogy váltsak karriert.

Korábban volt bármi kapcsolatod az IT-val?

Nem, én tényleg nulláról kezdtem a Green Foxnál. Nem is igazán tudtam, mit csinál egy programozó. Utánanéztem, érdekesnek tűnt, és jelentkeztem a képzésre. Azt, hogy felvettek, megerősítésnek vettem, hogy talán végig is tudom csinálni.

Miért döntöttél a karrierváltás, illetve az IT mellett?

Amikor megláttam a Green Fox hirdetését, akkor jöttem rá, hogy teljesen új területre is mehetnék. Arra gondoltam, még legalább további 20 évet szeretnék dolgozni, és jó lenne olyan területen, ami valóban motivál. Úgy gondoltam, hogy a programozás lehet ilyen, hiszen rengeteg lehetőség van benne.

                                                                   Éva a diplomaosztón

 

Hogyan élted meg a bootcamp élményt?

Online képzést választottam, aminek nagy előnye, hogy nem kellett bejárnom. Emiatt eleinte nehezebb volt barátkozni, de idővel így is kialakultak kis közösségek. Előre mondták, hogy nem nagyon jut majd idő másra, így nem ért váratlanul, mégis fizikailag és lelkileg is megterhelő volt. A két lányommal élek, tanulás közben többször éreztem lelkiismeretfurdalást, hogy nem velük foglalkozom. Amikor pedig velük voltam, azért, hogy nem tanulok. Szóval ügyesen kellett gazdálkodnom az időmmel.

Mit tanácsolnál azoknak, akik belevágnak?

Először is megveregetném a vállukat azért, hogy belevágnak. Szerintem ez fontos lépés, mert az ember hajlamos bent maradni olyasmiben, amiben nem érzi igazán jól magát. A képzéssel kapcsolatban pedig azt tanácsolnám, hogy néha engedjenek meg maguknak egy kis kikapcsolódást, ez a tanulásban is segít.

Hogyan zajlott az álláskeresés a képzés után?

Mindössze 3 hét alatt találtam munkát. Az első helyre felvettek, egy olyan állásra, ami tényleg nagyon tetszett, úgyhogy boldog vagyok. Július 1-én kezdtem el dolgozni front-end fejlesztőként egy nemzetközi tanácsadó vállalatnál, a Green Fox egyik partnercégénél.

Te is gondolkozol a karrierváltásban? A Green Fox Academy Magyarország első szuperintenzív programozó bootcampje, ahol 4,5 hónap alatt junior programozóvá válhatsz. A képzés sikeres elvégzése után első munkahelyed megtalálásában is segítenek. A következő, szeptemberben induló kurzusra augusztus 29-ig jelentkezhetsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik