Tech

134 millió forintnál kezdődik egy jegy az űrbe

A korábbi ár duplájáért kínálják az újabb jegyeket a Virgin Galactic űrrepüléseire – írja az MTI. A Richard Branson angol milliárdos alapította cég szerint az első túra 2022 harmadik negyedében indulhat.

Az árak a korábbi, 200-250 ezer dollár helyett immár 450 ezer dollárnál (134 millió forint) kezdődnek, és a vásárláskor elsőbbséget élveznek a már várólistán lévők.

Hamarosan újabb várólista nyílik az érdeklődők számára.

A Virgin Galactic 2005 és 2014 között mintegy 600 jegyet adott el elővételben a tervezett űrutazásokra 200-250 ezer dollár közti árakon. Már korábban közölték, hogy a díjak emelkedni fognak.

Patrick T. FALLON / AFP

Michael Colglazier elnök-vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy az első fizetős utasok 2022 harmadik negyedének végén repülhetnek. Korábban 2022 elejére ígérték az első utakat. A cég vezetői szerint hosszabb távon nemcsak az amerikai Új-Mexikó államból, hanem a világ más pontjairól is indíthatnak majd túrákat, bázisonként évi 400-at.

Branson július 11-én járt az űrben cége űreszközén. Az Új-Mexikóból induló űrrepülő nagyjából 85,3 kilométeres magasságba emelkedett, az utasok néhány percig érezték a mikrogravitációt, majd visszatértek a felszínre. Az egész út a felszállástól a landolásig nagyjából egy órán át tartott.

Az elmúlt időszakban a Virgin Galactic és a hozzá hasonló vállalatok egyre közelebb kerültek az életképes űrturizmus megvalósításához. Kérdés, hogy az új ágazat létrehozása milyen hatásokkal jár majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik