Tech

Már nem veszteséges a lemezmeghajtós PlayStation 5 gyártása

SIE
SIE

A Sony 2020 őszén dobta piacra a lemezmeghajtós PlayStation 5 és az optikai meghajtó nélküli PlayStation 5 Digital Edition konzolokat, és Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi igazgatója a napokban a Bloombergnek elárulta, hogy a Blu-Ray lejátszóval szerelt, 499 dollárért (185 000 forint) kínált nagyobbik PlayStation 5 modellt mostanra már nyereséggel árulják.

Kevesebb mint egy évvel a megjelenés után ez egyáltalán nem rossz teljesítmény, ugyanis ebben a szórakoztató-elektronikai szegmensben teljesen természetes, hogy a gyártók az első időszakban a minél nagyobb felhasználói bázis elérése érdekében veszteséggel értékesíti a konzolakat. A kieső bevételt később a játékokeladásokból és a kapcsolódó szolgáltatásokból befolyó bevétellel kompenzálják a cégek. A drágább PS5 esetében kevesebb, mint 10 hónapig volt veszteséges a gyártás, ugyanakkor az olcsóbb, 399 dolláros (149 990 forint) modell esetében erről még nincs szó.

Kapcsolódó
playstation 5
PlayStation 5: a valódi újgenerációs élmény még várat magára
A Sony új konzoljában erős a potenciál, már csak az kell, hogy a játékok is felzárkózzanak ehhez.

A Sony persze nemcsak annak örülhet, hogy a lemezmeghajtós masináját már nem veszteséggel kell árulnia, de annak is, hogy mostanra 10 milliónál is többet szállítottak le világszerte az újgenerációs konzoljuk két változatából, ami azt jelenti, hogy a PS5 kelendőbb, mint az előző generációs PlayStation 4 volt, ezzel pedig a cég történetének leggyorsabban fogyó játékgépe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik