Tech

Hasznos kapcsoló jelent meg az Instagramban

Robert Alexander/Getty Images
Robert Alexander/Getty Images

Még ha gondosan is válogatjuk meg, milyen tartalmakat fogyasztunk az Instagramon, a platform Felfedezés füle alatt kaotikus helyzet alakulhat ki. Ebben a szekcióban olyan, be nem követett profilok bejegyzéseit láthatjuk, amik az ízlésünk alapján érdekesek lehetnek számunkra, mégis sosem lehet tudni, mi kerül a szemünk elé. Könnyen lehet, hogy egy fotó, videó, vagy sztori kimondottan lehangoló, vagy felzaklató számunkra. Ennek elkerülésére az Instagram bevezetett egy új kapcsolót, amivel az érzékeny-kényes tartalmakat szűrhetjük, kifejezetten a Felfedezés panelen.

Az új funkciót az app beállításai közt  a Fiók almenü alatt kell keresni „Kényes tartalom szabályozása” néven. A felületen három kapcsolóból választhatunk: „Engedélyezem”, „Korlátozás” (ebben az esetben néhány poszt látszik), illetve a „Még több korlátozása” (ekkor már sokkal kevesebb).

Az Instagram az alábbi tájékoztatást adja az újításról: „Néhány fénykép és videó tartalma kényes, és az emberek közül sokjan jelzik, hogy nem szeretnének ilyeneket látni. A szabályzás többek között az alábbi érzékeny tartalmakra vonatkozik: szexuális töltetű vagy erőszakos, drogokkal vagy fegyverekkel kapcsolatos tartalom.”

A közösségi oldal kiemeli, hogy a közösségi alapelvekbe ütköző, határon túlmenő posztokat természetesen továbbra is eltávolítják.

24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik