Tech

Félmillió forintos mobilt mutatott a Qualcomm

Lényegében a Qualcomm chipjei találhatók meg majdnem minden androidos okostelefonban, de úgy tűnik, hogy a cég ennél kicsit többre vágyik. A chipszállító ugyanis bejelentette első saját mobilját, aminek tervezéséhez az Asus segítségét kérte. Az egyelőre Smartphone for Snapdragon Insiders néven említett modell célja nem igazán az, hogy a csúcsmodellek ligájában versenyezzen, inkább a márkahű rajongóknak szól.

Az Android 11 operációs rendszert futtató modell belsejébe egy Snapdragon 888 processzor került 16 GB RAM és 512 GB tárhely társaságában, és egy 4000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával. Kívül egy 2448 x 1080p felbontású 6,78 hüvelykes AMOLED kijelző borítja, amit 144Hz képfrissítési ráta jellemez. A szelfikamera 24 megapixeles, a hátlapi triplakamera-rendszer pedig három szenzorból áll: egy 64 megapixeles főegységből, amihez egy 12 megapixeles ultraszéles, valamint egy 8 megapixeles telefotó kamera társul. A vezeték nélküli töltést meglepő mód nem támogatja (ami ebben az árkategóriában már alapnak számít), vezeték terén pedig a QuickCharge 5 technológiát használja, amivel 65W-os töltést kínál. Az ujjlenyomatolvasó a hátlapra került.

Annyi biztos, hogy a tervezett árcímke meglehetősen magas, 1500 dollárt (kb. nettó 450 ezer forint) kérnek érte, ami meghaladja a Samsung és az Apple csúcsmodelljeinek árát is (amennyiben persze nem összehajtható modellről van szó). Várhatóan augusztustól lesz megvásárolható Kínában, Németországban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, később további országokkal bővül a sor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik