Tech

Ilyen wifire ne csatlakoztassa az iPhone-ját

Getty Images
Getty Images

Egy biztonsági szakértő furcsa hibát fedezett fel az iOS 14-ben, aminek következtében az iPhone-ok nem tudnak wifihez kapcsolódni – írja a MacRumors. Carl Schou akkor figyelt fel a jelenségre, amikor egy „%p%s%s%s%s%n” elnevezésű hálózathoz próbált csatlakozni, utána viszont azt tapasztalta, hogy az iPhone wifije le lett tiltva. A hibát a hálózat SSID-jének megváltoztatása, sem a mobil újraindítása nem oldotta meg.

Schou a Twitteren osztotta meg felfedezését, amire több visszajelzést kapott. Egyes felhasználók szerint a bugnak ahhoz lehet köze, hogy a hálózat neve százalékjellel kezdődött. Mivel androidos mobilokon nem sikerült ugyanezt előidézni, ezért sejthetően az iOS-ben rejtőzik a hiba, amit az Apple jó eséllyel a jövőben szoftveresen javítani fog.

A MacRumors addig is azt tanácsolja, hogy ugyan bár a „%p%s%s%s%s%n” elnevezésű hálózattal kis eséllyel fogunk találkozni, óvakodjunk a százalékjellel kezdődő kapcsolatoktól. Ha valaki mégis érintett lenne, annak azt tanácsolják, hogy a mobil beállításai közt állítsa vissza a gyári hálózati beállításokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik