Tech

Itt az app, ami megkeresi nekünk a legolcsóbb mobilos tarifacsomagot

Getty Images
Getty Images

Majdnem minden ötödik magyar elégedetlen a jelenlegi mobiltarifa-csomagjával, a váltás mégsem magától értetődő – derül ki egy friss reprezentatív kutatásból. A válaszadók szerint ennek elsősorban a díjcsomagok átláthatatlansága az oka (35 százalék), de az ügyintézés nehézkessége is a hátráltató tényezők között szerepel (22 százalék). Ennek eredményeként sok esetben az ügyfelek éves szinten akár több tízezer forinttal többet fizetnek, mint amennyit valójában fizetniük kéne. Erre a problémára igyekszik megoldást nyújtani egy új, BillKiller nevű applikáció.

Az androidos mobilokon használható alkalmazás a felhasználók valós telefonhasználati adatai alapján kalkulálja ki másodpercek alatt az ügyfelek igényeinek leginkább megfelelő, legolcsóbb mobilcsomagot, a kalkuláció után pedig a felhasználók rögtön el is indíthatják a csomagváltást az adott szolgáltató honlapján. A rendszer, ennek részeként pedig a felhasználói adatkezelés biztonságát a Pricewaterhouse Coopers (PwC) és együttműködő ügyvédi irodája igazolja.

„A BillKiller a telefon hívási-, SMS- és adatforgalmának mennyiségi mutatóit elemzi és veti össze a piacon aktuálisan elérhető összes ajánlattal. Mindezt egy egyedi fejlesztésű, összetett és intelligens algoritmus végzi, majd az adatokat összegezve megmutatja azokat a tarifákat, amelyek a felhasználó szokásaihoz illenek, valamint, hogy mennyit spórolhat meg egy esetleges váltással. Ez akár új árazási modellek létrehozását is szükségessé teheti a telekommunikációs szektorban” – mondta Halmai Attila, a cég társalapítója és ügyvezetője, aki mérnök-informatikusként korábban a bankszektorban szerzett több mint két évtizedes vezetői tapasztalatot.

Az alkalmazás jelenleg csak a BillKiller weblapjáról tölthető le .apk formátumban, amit manuálisan kell telepíteni az androidos okostelefonokra, de hamarosan elérhető lesz a Google-féle Play Áruház kínálatában is. Az iOS operációs rendszert használó eszközökre viszont nem elérhető, ugyanis az Apple eszközei nem adnak hozzáférést a telefonhasználati adatokhoz, ami a magyar fejlesztésű app egyik alapfunkciója. Az alkalmazás előfizetési díjért cserébe kínálja a tarifaválasztó szolgáltatást, de az első 15 000 regisztráló számára egy évig ingyen használatot biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik