Tech

Saját múzeumot nyit a Nintendo

Nintendo
Nintendo

Múzeumot nyit Japánban a Nintendo – írja az MTI. A cég szerdai bejelentése szerint az intézményben, amelynek egy használaton kívüli kiotói gyárépület ad majd otthont, játékaikat és történetüket mutatják be. A Nintendo Gallery, ahol „a történelmi termékeket kiállítják”, 2024 tavaszára készülhet el.

A közlemény kevés részletet árult el arról, hogy a cég mi mindennel várja majd a rajongókat. Annyit tudni, hogy a múzeumot a kiotói prefektúra Udzsi városában 1969-ben épült gyárban rendezik be, ahol nyugati játékkártyákat és a japán hanafuda nevű kártyát kezdték el gyártani. Ugyanitt javították a videojátékok konzoljait is, de 2016-ban máshová költöztették az üzemet, és a Nintendo azóta ötletel, hogy mire használhatná a telephelyet.

A Nintendo 1889 óta készít hanafudát, első otthoni videojátékát, a TV Game 15-öt és a TV Game 6-ot 1977-ben dobta piacra. A Super Mario 1985-től kapható, két évvel később a Nintendo elkezdte árusítani játékkonzolját. Első vidámparkjuk márciusban nyílt meg Oszakában.

Kapcsolódó
Megnyílt a világ első Super Mario-témájú élményparkja Oszakában
Röpke 170 milliárd forintnyi jenbe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik