Tech

Rég várt funkciót kap a Google Dokumentumok

Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

Nem kétség, hogy az ingyen használható Google Dokumentumok sokak számára jelent vonzó alternatívát a konkurens Microsoft Worddel szemben, mivel lényegében a főbb igényeket kielégíti, legyen szó a szövegszerkesztésről, dokumentumok megosztásáról, vagy a kollaborációról. És ugyan a keresőcég szövegszerkesztője az elmúlt évek során rengeteget fejlődött, még vannak hiányosságai.

A Google blogposztban jelentette be, hogy az egyik régóta hiányolt funkciót be is építi a szolgáltatásba: mostantól a felhasználók képeket is helyezhetnek szövegek elé, vagy mögé – igaz, ez olyan dolog, ami a Word 97 is tudott már, de így mostantól nem csak személyreszabhatóbbá válnak a Google Dokumentumokban létrehozott doksik, hanem még inkább szűkül a szakadék az online szerkesztő és más, teljes értékű szövegszerkesztők közt.

A funkció használata egyszerű: kattintsunk adott képre a létrehozott dokumentumon belül, majd vegyük az irányt a képszerkesztési funkciókat kínáló eszköztár felé, ahol kiválaszthatjuk a pozicionáláshoz szükséges gombot.

Az új eszközt ugyan mindenki használhatja, de fokozatosan jelenik meg, így lehet, hogy pár napot várni kell rá.

Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik