Tech

Ősidők óta hiányolt funkcióval erősíthet az Instagram

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Instagram mindig is egy kifejezetten mobilplatformra épülő közösségi szolgáltatás volt, aminek a webes böngészőkből indítható verziója számos alapfunkciót nélkülöz, ilyen például a posztolás lehetősége. Ugyan a feltöltött bejegyzéseket böngészhetjük asztali gépen is, és a privát üzenetek elérése és írása is adott, de videót, fotót, sztorit még mindig nem tehetünk közzé, ha nem az Instagram appot használjuk.

A jövőben ez változhat, és még funkcionálisabb lehet a böngészős Instagram – legalábbis erről árulkodik Alessandro Paluzzi fejlesztő és szivárogtató posztja, aki az Instagram forráskódjában arra utaló jeleket fedezett fel, hogy az Instagram fejlesztői már dolgoznak a böngészőből történő képfeltöltés lehetőségén. A Paluzzi által megosztott képernyőmentések szerint adottak lennének az olyan szerkesztési lehetőségek is, mint a kép körbevágása, vagy a filterek használata.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor élesítik a funkciót széles körben, és hogy az Instagram sztorikkal mi a helyzet. Mivel egyelőre egy tesztről van szó, az is előfordulhat, hogy útközben elvetik az ötletet – aminek egyébként a netes visszajelzések szerint rendkívül sok felhasználó örülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik