Tech

Bezárt az internet egyik legvéresebb része

Getty Images
Getty Images

Tizenötév után lehúzta a rolót a LiveLeak nevű videómegosztó, ami rengeteg netezőnek okozott traumákat és rémálmokat. A 2006-ban indult gore oldal a rendkívül brutális videóiról volt híres, többek közt itt lehetett megnézni a Szaddám Huszein kivégzéséről, vagy James Foley újságíró lefejezéséről készült felvételeket – tehát olyan típusú dolgokat, amiket a YouTube és más felületek nem tűrnek meg.

Az internet egyik legvéresebb részének számító szolgáltatás viszont május ötödikén elbúcsúzott, az eddigi megszokott doméncím már az Itemfix nevű új oldalára vezet, ahol a netezők szintén videókat, hangfájlokat és képeket oszthatnak meg egymással.

Az Itemfix weboldalán közzétett közleményben a LiveLeak alapítója Hayden Hewitt arról ír, hogy az elmúlt években sok minden változott az interneten, és ugyan az Itemfixet ugyan az a csapat működteti majd, akik a LiveLeaket is, sokkal szigorúbbak lesznek a tartalmakról szóló szabályok – gyakorlatilag teljesen tiltottak a szélsőséges erőszakot ábrázoló felvételek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik