Tech

A Telekom búcsút intett az emelt díjas SMS-nek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A Magyar Telekom weboldalán tett közzé közleményt, melyben arról ír, hogy a küldött emelt díjas SMS és a fogadott emelt díjas SMS-szolgáltatásokat megszünteti, így azok 2021. április 30. után nem elérhetőek az ügyfeleik részére. A kivezetés nem érinti a telefonos adományvonalakat, azok továbbra is elérhetők. Az ország legnagyobb mobilszolgáltatója így elsőként tette meg ezt a lépést a szolgáltatók közül.

A Telex megkeresésére Prónay Kinga, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságának munkatársa elárulta: a cég azért döntött az emelt díjas sms kivezetése mellett, mert az elmúlt években számos alkalommal használták félrevezető, megtévesztő szolgáltatásokhoz. Az előfizetőknek okozott károkat a Magyar Telekom jóváírásokkal igyekezett orvosolni, de ellehetetlenült a biztonságos és gazdaságos szolgáltatás. A visszaélések visszaszorításához további költséges fejlesztések kellenének, miközben más fizetési megoldások is rendelkezésre állnak ezeknek a tartalmaknak az elérésére. Az emelt díjas sms-szolgáltatás forgalma átlagosan kb. havi 100 ezer sms volt – írja a lap.

A Telenornál jelenleg is folyamatban van az emelt díjas SMS-szolgáltatások átfogó revíziója, a 2021. június 30. napjával életbe lépő változásokról a társaság későbbre ígért részletes tájékoztatást – írja a HWSW. A Vodafone még nem közölt konkrétumot az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik