Tech

Videón az amerikaiak új éjjellátó technológiája

Egy, a közelmúltban közzétett videóban az Egyesült Államok hadseregének legújabb éjjellátó technológiáját mutatják be – írja az IFLScience. A felvételt a washingtoni Lewis támaszponton állomásozó Lancer Brigade, a 2. gyalogos hadosztály dandárja tette közzé a Twitteren.

A technológia az ENVG-B (Enhanced Night Vision Goggle-Binocular) nevet viseli, a szemüveg az eddig használt eszköz továbbfejlesztett verziója.

A típus nagyobb felbontással és jobb kontraszttal működik, mint elődje. A technológiának a valós idejű kibővített valóság is a része, ez azonosítja, illetve kiemeli az éleket a felhasználó számára.

Az ENVG-B-ben a hagyományos, zöld foszforcsöveket fehérre cserélték, amelyek jobb kontrasztot adnak a kedvezőtlen körülmények között. A szemüveghez integrált hőkamera is tartozik, ennek segítségével a katona átláthat a poron, a füstön és más vizuális akadályokon. A beépített akkumulátorokkal együtt az eszköz 1,13 kilogrammos, teljes feltöltést követően a rendszer 7,5 órán át működik. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ENVG-B-t az egész hadsereg használni fogja-e.

Az eszköz egyes technológiát már korábban kifejlesztette az Egyesült Államok. Az élek észlelése például az ENVG III 2017-es videójában is látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik