Tech

Elkészült napjaink legfontosabb weboldala

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Valószínűleg senkinek nem mondunk újat azzal, hogy pénteken lényegében egész napra lehalt az EESZT oltásregisztrációra szolgáló weblapja, miután a kormány bejelentette, hogy Pfizer vakcinára is lehet jelentkezni. Az operatív törzs tájékoztatása szerint ismét terheléses támadás történt, ami az általunk kérdezett szakértő szerint jó eséllyel nem felel meg a valóságnak, de nem is ez a lényeg most, hanem az, hogy ezt követően elkészült napjaink legfontosabb weboldala:

vaneeszt.bluesoft.hu

Ahogy az a linkből már sejthető, a hiánypótló felület arról nyújt információt, hogy az adott pillanatban éppen működik-e az EESZT-s vakcinaregisztráció, illetve bónuszként arról is kapunk tájékoztatást, hogy lehet-e Pfizer vakcinára jelentkezni. Emellé készült egy olyan rendkívül hasznos funkció, hogy hangüzenetes értesítés is kérhető, amennyiben változik a helyzet. Ennek használatához jó eséllyel folyamatosan nyitva kell tartani a weblapot, de ez abszolút elfogadható ár azért cserébe, hogy azonnal jelzést kaphassunk a változásról.

Kapcsolódó
Nem valószínű, hogy valóban terheléses támadás érte a vakcinafoglalós oldalt
A megkérdezett szakértő szerint nagyon kevés az esélye, hogy valóban DDoS támadás miatt vált elérhetetlenné a Pfizer-vakcina foglalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik