Tech koronavírus

A Facebook „befagyasztotta” a venezuelai elnök oldalát álhírek terjesztése miatt

Jhonn Zerpa / Venezuelan Presidency / AFP
Jhonn Zerpa / Venezuelan Presidency / AFP

A Facebook „befagyasztotta” Nicolas Maduro venezuelai elnök hivatalos oldalát, mivel koronavírusos álhírek terjesztésével megsértette a közösségi oldal szabályait. Ennek következménye, hogy 30 napig semmit nem lehet posztolni az elnök Facebook oldalára. A Reuters beszámolója szerint a közösségi oldal azután döntött így, hogy Maduro oldalán egy gyógyszerről olyan kijelentések jelentek meg, miszerint csodákra képes és a koronavírus ellenszere.

A Facebook eltávolított egy videót is,

ahol Maduro a Carvativir nevű homeopátiás készítményt éltette és gyógyszerészeti áttörésként és varázscseppként hivatkozott rá. A venezuelai orvosok már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy az elnök kijelentései a szerrel kapcsolatban kifejezetten veszélyesek.

A The Verge portálnak az esettel kapcsolatban nyilatkozott a Facebook szóvivője, és elmondta, hogy a közösségi oldal követi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait, miszerint jelenleg nincs ellenszere a koronavírusnak, és mivel az elnök oldala már több ízben megszegte a Facebook álhírek terjesztésére vonatkozó szabályait, ezért a felület befagyasztása mellett döntöttek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik