Tech

Hasznos kis funkciót kapott az androidos Google Chrome

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google Chrome androidos mobilalkalmazása már lehetővé teszi, hogy mielőtt egy linkre rákattintanánk, előnézetben belekukkanthassunk adott weboldal tartalmába – szúrta ki a 9to5Google.

Ehhez annyit kell tennünk, hogy adott hivatkozásra húzva hosszan nyomjunk az ujjunkkal, majd a „Preview Page” (Oldal előnézete) opciót válasszuk. Ezután felugrik egy ablak, amin belenézhetünk a tartalomba, amennyiben pedig úgy találjuk, teljes méretében is rögtön megnyithatjuk. Ez egy apró, ám hasznos funkció, amennyiben nem akarjuk, hogy egy oldalt böngészve a szembejövő link rögtön máshova dobjon át minket, és előbb inkább megnéznénk, mi vár ránk.

Az újítást szerver oldalon kapcsolták be a böngésző 89-es verziójában, és úgy tűnik, hogy egyelőre csak az androidos alkalmazásban érhető el. Jó eséllyel később az iOS-verzió is bővül vele, főnek annak fényében, hogy a konkurens böngészőkben szintén van lehetőség előnézetre, iOS-en például a Safari és az Edge is alapból így jeleníti meg az oldalakat, ha hosszan nyomunk a linkekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik