Tech

Ismét fotózni kezdik a magyar utcákat a Google autói

Sean Gallup/Getty Images
Sean Gallup/Getty Images

A Google Street View (Utcakép) autói idén tavasszal visszatérnek a magyar utakra: március 16-tól kezdve a következő hónapokban többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. A cél az utak, autópályák és városok Google Utcakép képeinek frissítése a Google Térképen, ami 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

A Google Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan is meglátogathatják a magyar városok többségét, továbbá számos várat, kastélyt, építészeti, nemzeti parkot is. Mivel a városok infrastruktúrája folyamatosan változik, ezért a keresőcég rendszeresen frissíti a felvételei adatbázisát, hogy a felhasználók pontosabban tájékozódhassanak.

Google

Hazánkban a Google Térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a keresőcég az utcák és utak mellett több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin, de ellátogathatnak a Balaton partjára, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

A cég kiemeli közleményében, hogy elkötelezett a személyes adatok védelme iránt: a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá veti, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.)  elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található  „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről ezen a linken található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik