Tech

Ingyen tanulhatják meg a gyerekek a kódolás alapjait

Skool
Skool

A Skool magyar nyelvű, ingyen elvégezhető kurzust indít gyerekek és kezdők számára a programozás alapjairól. A kódsuli közleménye szerint az anyagok készítésekor az volt a cél, hogy egy olyan biztonságos, izgalmas, könnyen érthető tartalmat adjanak a szülők kezébe, ami elé nyugodtan leültethetik a gyerekeket vagy akár közösen is nekiállhatnak a játékfejlesztésnek. Mindemellett szeretnék széles körben hozzáférhetővé tenni az alapszintű programozási tudást mindenkinek.

A YouTube-on elérhető videósorozat a Python és a JavaScript nyelvekkel ismerteti meg az érdeklődőket, akik már pár órán belül elkészíthetik az első játékukat is: Pythonban  a Google Chrome dinós játékát, JavaScriptben pedig a legendás, 1972-ben készített Pongot másolhatják le. A leckéket erről a linkről érhetik el a netezők.

Miért Python és JavaScript?

A Google keresési statisztikái szerint az elmúlt egy évben Amerikában a Python több embert érdekelt, mint például Kim Kardashian, és ellentétben a vetélytársakkal, a „Python programozás” kulcsszóra a keresések száma konkrétan triplájára nőtt – írja a Skool. ​A Stack Overflow fejlesztők körében végzett 2018-as felmérése is hasonló képet mutat: a programozók 68 százaléka szeret vele dolgozni, és azok közül, akik még nem használják, 25 százalék tervezi megtanulni (ezzel a Python már második éve vezeti a „wanted” listát, a JavaScriptet is jócskán megelőzve). A JavaScript pedig 1996 óta az egyik legfontosabb programozási nyelv, amely webszervereken és böngészőkben fut, és a WWW-ért jött létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik