Tech

Saját okosórán dolgozhat a Facebook

AFP
AFP

A Facebook egy saját fejlesztésű okosórával bővítené egyelőre még nem túl széles hardveres portfólióját, írja a The Information. Az eszköz vélhetően Android-alapú lesz (szóba jöhet a Wear OS), de olyanról is lehetett már hallani, hogy a közösségi óriás saját operációs rendszert fejleszt, amit többek közt viselhető eszközökre szán.

A kiegészítővel elsősorban üzeneteket lehetne fogadni és írni, emellett különféle aktivitással és fitnesszel kapcsolatos funkciókat is kínálna. A lap forrásai szerint az okosóra támogatná a mobilhálózati kapcsolatot, azaz nem lenne szükség a használatához okostelefonra. Ezzel a Facebook az Apple és a Huawei versenytársaként próbálkozik, ennek a két gyártónak a kínálatában már vannak olyan modellek, amik képesek önállóan működni.

Az okosóra újabb törekvés lehet arra, hogy a közösségi céget ne csak szolgáltatásairól ismerjék, de dominánsabb legyen a hardverpiacon is. Korábban ennek szellemében készült el a Portal nevű okosközpont, és az eddigi pletykák alapján már nagyban készül a Facebook első kiterjesztettvalóság-szemüvege is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik