Tech

Miért jobb az iPhone X mint a korábbi Apple telefonok? (X)

Ugyanakkor iPhone és iPhone között is jócskán akadnak különbségek, a készülék ára pedig igen fontos tényező. Nézzük milyen szempontok alapján érdemes iPhone X okostelefont beszerezni.

iPhone X – a jövő megérkezett

Az iPhone‑nal kapcsolatos gyártói jövőkép a kezdetektől egy olyan készülék volt, ami egyetlen kijelzőből áll, amely annyira magával ragadó, hogy csak az élményt érzékeljük. A telefon olyan intelligens, hogy egy érintésre, egy szóra, sőt akár egyetlen pillantásra is reagál. Az iPhone X most valóra váltja ezt az elképzelésünket. Ugyanakkor a 256 GB-os belső tárhellyel kapható okostelefon ára igen magas, 440 ezer forint körüli összeget áldozhat rá az, aki hajlandó ennyit kiadni ezért a nem mindennapi termékért.

iPhone X‑re tervezett OLED

Ez az első OLED-kijelző, amely méltó az iPhone normáihoz. Lenyűgözően pontos színek, valós fekete árnyalatok, kiemelkedő fényerő és 1 000 000:1 kontrasztarány a jellemző rá.

Gyorsabb processzor

A vadonatúj processzor négy energiatakarékos magja akár 70 százalékkal, a nagy számításigényű feladatokat kiszolgáló két magja pedig akár 25 százalékkal gyorsabb az A10 Fusion chiphez képest. Az iPhone X egyértelműen a legjobb kamerával rendelkezik, amelyet az iPhone-on találunk. A hátsó kamerák nagyon hasonlítanak az iPhone 8 Plus-ra, de az új iPhone szelfikamerájára is érdemes odafigyelni. Az új érzékelők segítségével pedig portré módú szelfiket készíthetünk.

Energiatakarékos működés

A második generációs teljesítményszabályzó és az akkumulátor egyedi kialakítása miatt egy feltöltéssel akár két órával tovább bírja az iPhone 7‑hez képest.

iOS 11 operációs rendszer iPhone X‑re tervezve

Ha a teljes telefon egy nagy kijelző, ahhoz egy alapjaiban újragondolt operációs rendszer illik jobb képességekkel és újfajta vezérléssel. Az iOS 11 több száz új funkciót tartalmaz iPhone-on és iPaden, többek közt egy vadonatúj App Store-t, egy még proaktívabb és okosabb Sirit, a Kamera és a Fotók javításait, valamint kiterjesztettvalóság-technológiát a magával ragadó élményekért. Az iOS 11 mindezek mellett az iPad rendszerének valaha volt legnagyobb változását hozza magával, valamint hatékony új multitasking funkciókat, egy új Fájlok alkalmazást és az Apple Pencil használatának többféle módját kínálja.  Az iOS 11.4.1 verziója pedig hibajavításokat tartalmaz, és javítja az iPhone vagy iPad biztonságát, és többek között helyrehoz egy hibát, amely néhány felhasználónál megakadályozta az AirPods-fülhallgatójuk utolsó ismert helyzetének megtekintését az iPhone keresése funkcióban, valamint korrigálja a levelek, kontaktok és jegyzetek Exchange-fiókokkal való szinkronizálását.

Vajon miért szeretik az emberek az iPhone-t?

Az iPhone használata igazi élvezet, egy különleges impulzus és öröm. Használat közben pedig a készülék tele van meglepetéssel, ez egy olyan plusz dolog, amelyet az Android-felhasználók sosem fognak megérteni. Az Apple cégfilozófiája, hogy „értékeljük a jó dolgokat”, vagyis a dolgozók értékelik és boldogok, hogy egy nagyszerű csapat részei, valamint, hogy közösen járulnak hozzá az új élmény megteremtéséhez.  Figyelembe kell venni, hogy az Apple készülékek nem olcsók és érdemes elgondolkodni azon, megéri-e hosszabb távon vagyonokat fizetni a jobb készülékért. Fontos még, hogy milyen munkát végzünk és legyünk tisztában azzal, hogy van-e elég anyagi megtakarításunk egy ilyen prémium termékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik