Tech

A Spotify az érzelmeinket is ismerni akarja

Getty Images
Getty Images

A Spotify levédetett egy technológiát, ami lehetővé tenné, hogy az algoritmusok a felhasználó hangulatához illeszkedő zeneszámokat válogassanak a lejátszási listára – szúrta ki a BBC. A szabadalmi kérvényt még 2018-ban nyújtotta be a streamingóriás, idén január 12-én pedig nyilvántartásba is vette az amerikai szabadalmi hivatal.

A fejlesztés beszédelemzésen alapulna, ami a dokumentum szerint rengeteg hasznosítható adatot szolgáltatna, a beszélő neméről, életkoráról, aktuális érzelmi állapotáról, vagy az őt körülvevő környezetről is. A szolgáltatás mindezen információkat kombinálná a korábban lejátszott dalokkal, kiegészítve az ismerősök kedvenceivel, hogy pontosabban eltalálja a zenehallgató ízlését.

Ez csak egyik ötlet, amit a Spotify az évek során levédett, és mint minden szabadalom esetében: nem kell készpénznek venni, hogy valódi, kézzel fogható termék válik. Az mindenesetre biztos, hogy a streamingóriás folyamatosan keresi az utakat, hogyan tehetné még személyre szabottabbá a zeneajánlást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik