Tech

Egy játékgép megzavarodott, aztán jött az év eddigi legmenőbb autós üldözése

Quixotic
Quixotic

A nyolcvanas éveket már jó ideje magunk mögött hagytuk ugyan, de a korszak popkultúrája még mindig annyira meghatározó és elementáris erejű, hogy az elmúlt évtized alatt komplett zenei szubkultúra épült köré a modern elektronikus zenén belül. A retró-romantika a 2021-es évet megkezdve sem kopik: Quixotic (Miklósy Krisztián), a hazai synthwave szcéna úttörő producere az év elején rögtön le is dobta az audiovizuális bombát a korszak rajongóinak, egy kisfilm, valamint egy böngészős minijáték formájában.

Az ízig-vérig retró Highway Violence minimozi kiinduló mozzanata, hogy egy szuper csajbanda (egy pompomlány, egy 80-as évekbeli punk, Indiana Jane és Ninja) rátalál a régóta elhagyott Tron Flynn’s Arcade játékteremre. Egy klasszikus Outrun típusú retró autós játékkal kezdenek el játszani, amiben Quixotic egy rejtélyes csomaggal száguldozik a Highway Violence-n, ám hamar kiderül, hogy nem stimmel minden minden a játékgéppel, ami időnként átveszi az irányítást. A háttérben elrejtett easter eggek garantálják, hogy sokszori újranézés után is újabb gegeket fedezzenek fel benne azok, akik rajonganak a pixeles videójátékokért és a korszak akciófilmjeiért.

Kapcsolódó
„A Miami Vice életérzés nálam állandó”
Még Dancsó Péter is ezt a Hawaii-inges magyar producert hallgatja, aki a synthwave zenei stílus egyik hazai úttörője. Interjú Miklósy Krisztiánnal, azaz Quixotic-kal.

A produkció 120 ember közreműködésével készült, több mint 20 autót szerepeltetve, köztük olyan ikonikus járműveket, mint a Knight Rider KITT-je, vagy a Vissza a jövőbe DeLoreanje. A gamereknek külön jó hír, hogy egy rövid játék is készült a grandiózus produkció kísérőjeként, amit itt lehet kipróbálni.

A magyar producer neve máshogy is kapcsolódik a gamer szcénához: egy másik hazai előadóval, Lazerpunkkal közösen írt dala, a Speedracer bekerült a legendás Wolfenstein FPS játékszéria legújabb részének trailerébe is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik