Tech

Sokan nem tudják ezt a fogmosásról, pedig roppant fontos dolog (x)

oralb
oralb
Menetrendszerűen januárban rajtolt el az év legrangosabb szórakoztató elektronikai expója, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES), ahol a gyártók felvonultatják, milyen fejlesztésekkel kívánják élhetőbbé és kényelmesebbé tenni a jövőt. A világjárvány miatt azonban a CES rendhagyó módon online térbe költözött, melynek eredményeként a cégeknek bemutatóikat is kreatív módon kell tálalniuk.

A rendezvény keretén belül a Procter&Gamble is megnyitotta saját P&G LifeLab Everyday nevű virtuális kiállítását, ami bárki számára bebarangolható. Virtuális avatarként nem csak a termékeket vehetjük szemügyre, de tanulságos kisvideókat is végignézhetünk, amelyek segítenek mélyebben megérteni egy-egy problémát és az arra adott megoldást.

oralb

Az egész testünk meghálálja az elektromos fogkefét

Kevesen tudhatják például, hogy a fogmosás sokkal többről szól, minthogy a szánkba került szendvicsmaradékról megszabaduljunk. Az orális higiénia nem csak a fogaink állapotának megőrzése, de az egész testünk egészsége miatt fontos. Több mint 700 tanulmány bizonyította már, hogy jó szájápolási szokásokkal komolyabb betegségeket is megelőzhetünk. Rossz szájhigiénia következtében nagyobb az esély például szív-és érrendszeri betegségek, hasnyálmirigy-rák, terhességi mérgezés kialakulása. Jeremy A. Abbate, a Scientific American szerzője szerint érdemes komolyan venni az olyan jeleket is, mint a fogíny gyulladása, ami akár komolyabb egészségügyi probléma előjele is lehet.

A fogorvosok nem véletlenül ajánlják az elektromos fogkeféket, melyek fő előnye, hogy sok, apró rezgéssel tisztítanak. A P&G LifeLab termében a cég alá tartozó Oral-B márka legújabb elektromos fogkeféje is bemutatkozott, az innovatív Oral-B iO, ami a mérések szerint száz százalékkal hatékonyabban távolítja el a fogakról a plakkokat (lepedékeket), mint a hagyományos fogkefék. Ezt többek közt a mikrovibrálásokat leadó kerek fejnek, súrlódásmentes mágneses meghajtójának, a beépített okos nyomásérzékelőnek köszönhető. A fogkefe egyben tippeket és visszajelzéseket is ad a tisztítás során, hogy megfelelő mozdulatokkal és erővel irányítjuk-e. A személyre szabott élmény érdekében hét különböző mód közül lehet választani, és egy okos kijelzőt is kapott.

oralb

Apró lépések egy zöldebb bolygóért

Mivel a gyártó számára nem csak a vásárlók, de a bolygó egészsége is fontos. A napi kétszeri, legalább két percig tartó fogmosásakkor is sokat tehetünk a környezetünkért, ha odafigyelünk pár apróságra: érdemes nem folyatni a vizet, amikor éppen nem öblítjük a szánkat, és az is nagy előrelépés a környezettudatos viselkedésben, ha újrahasznosított csomagolással szállított terméket választunk. Ha elektromos fogkefét használunk, érdemes ezt levenni a töltőről, amikor nem indokolt a csatlakoztatása.

A P&G LifeLab Everyday platformhoz bármelyik látogató csatlakozhat a www.pglifelab.com címen. A tér regisztráció után bejárhat, de a látogatók akár a jövőre fókuszáló beszélgetésekbe is becsatlakozhatnak, megtekinthetik a termékbemutatókat, élő eseményeket, vásárolhatnak vagy előrendelhetnek a termékekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik