Tech

A Facebook leveszi a lájkokat az oldalakról

Getty Images
Getty Images

Jelentős változást jelentett be a Facebook: a hírességek, cégek, politikusok és közszereplők oldalainak megjelenése átalakul, a jövőben nem fog látszódni, hány lájkolójuk van, csak a követők száma jelenik meg – ez ugyanis sokkal reálisabb képet ad arról, hány embert szólítanak meg. Mindez egy dizájnváltás része, melynek célja, hogy az oldalak átláthatóbbá váljanak, és jobban a felhasználók szeme elé kerüljenek a legfontosabb alapinformációk és fontos bejegyzések.

Az oldalkezelők könnyebben tudnak majd váltani a személyes profiljuk és az általuk kezelt oldalak adminisztrációs felületei közt, továbbá új funkciókat is kapnak, például közzétehetnek 24 óra után eltűnő videókat és fotókat, amivel a Facebook tovább halad a rivális Snapchat nyomain.

Facebook Forrás: Facebook

A cég bejelentése szerint egy dedikált hírfolyamot is kapnak az oldalkezelők, amiben az éppen felkapott tartalmakat láthatják, és az oldalukon elhelyezhetnek egy kérdezz-felelek (Q&A) dobozt, amivel új módon kommunikálhatnak a követőikkel.

A Facebook sok más eszközével együtt az oldalakat is előszeretettel használják ki rosszakarók dezinformáció, vagy offenzív tartalmak terjesztésére, a cég a szokásos módon közölte, hogy ilyen téren is folytatódik tovább a harc, finomabbá válik a szűrőrendszere, amellyel az erőszakos, kártékony posztokat és a kamufiókokat detektálják.

A változások fokozatosan, a következő hetekben-hónapokban jelennek meg minden oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik