Tech

Tartósabbak azok a kapcsolatok, amelyek randiappal születtek meg

Sokan gondolják úgy, hogy a Tinder és a hasonló randiappok elsősorban az alkalmi partnerek megtalálásában hasznosak, egy új kutatás azonban egészen mást mutat – írja a Mirror.

Úgy tűnik, az ilyen alkalmazások segítségével hosszabb kapcsolatok születnek, mint a hagyományos ismerkedési módszerekkel.

A vizsgálatban több mint háromezer svájci pár vett részt, az alanyok legalább 18 évesek voltak. Az eredmények alapján azon pároknál volt nagyobb a motiváció az együttmaradásra, akik appon keresztül ismerték meg egymást.

Marjai János / 24.hu

Az is kiderült, hogy az alkalmazásokat használó nők nagyobb arányban vágynak gyerekre, az appok révén kialakult párok pedig szexuálisan és társas értelemben éppen olyan elégedettek, mint a többiek. Úgy tűnik, az alkalmazások a távkapcsolatokat is segítik, a platformokkal pedig végzettséget tekintve vegyesebb párok jönnek létre.

A vizsgálat alapján az appok elődjei, a webes társkeresők főként a 40 év felettiek, illetve az elvált személyek számára jelentenek felületet. Dr. Gina Potarca, a Genfi Egyetem munkatársa szerint az adatok is igazolják, hogy az internet átalakítja az ismerkedések dinamikáját: példátlanul sok lehetőséget teremt, és viszonylag kevés erőfeszítést követel meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik