Tech

Ezekre az emberekre vadásznak leginkább a hackerek

Getty Images
Getty Images

A kiberbűnözők továbbra is főleg az otthoni munkavégzőket támadják – írja az MTI az ESET  biztonsági cég adataira hivatkozva. A vállalati hálózatokat távolról elérő otthoni munkavállalókkal szemben 37 százalékkal nőttek a támadások az elmúlt negyedévben. A cég elemzése szerint, mivel az otthoni munkavégzés továbbra is népszerű, a bűnözők kihasználják ezt, és a támadók a rosszul védett távelérési eszközök hiányosságain keresztül hozzáférnek a vállalati hálózatokhoz. A távoli asztali protokoll (RDP) a leggyakoribb támadási cél, de az elemzés szerint bármelyik távoli kapcsolatot létrehozó eszközben előfordulhatnak biztonsági rések és sérülékeny beállítások.

Az ESET közölte azt is, hogy az elmúlt időszakban egyre több, nem megfelelő védelemmel rendelkező home office rendszer csatlakozott az internethez, és a bűnözők valószínűleg a „zsarolóvírus-bandákat” utánozva támadnak.

A cég azt ajánlja, hogy a felhasználók használjanak többrétegű védelmi rendszert, és automatikusan engedélyezzék a letöltődő javítócsomagok telepítését. Válasszanak erős jelszavakat (a legjobb egy jelszókezelő), készítsenek biztonsági másolatokat és ne kattintsanak ismeretlen feladótól származó levélben érkező linkekre, mellékletekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik