Tech

ValóVilág: megjelentek a kamuprofilok Instagramon, az RTL Magyarország fellép ellenük

Alig egy hete tart a játék, de a leleményes emberek máris feltalálták magukat.

Az előző évekkel ellentétben az idei ValóVilágban már a műsor alatt is nyomon követhetjük a játékosok Instagram-posztjait, de résen kell lennünk: nagyon sokan kamuprofilokat hoznak létre, hogy aztán úgy kommunikáljanak, mintha a játékosok nevében posztolnának. A jelenséggel kapcsolatban megkerestük az RTL Magyarországot, akiktől arra voltunk kíváncsiak, hogy hogyan lehet biztosan felismerni a valódi profilokat, illetve tesznek-e valamit a kamuprofilok visszaszorítása érdekében. Válaszában az RTL Magyarország két dologra hívta fel a figyelmet:

  1. A ValóVilág10 játékosainak hivatalos Instagram-profilja (amit a nézők az adásokban is láthatnak) minden esetben a @vv10[játékosnév], például @vv10moh, @vv10gina, @vv10renato, @vv10vivi.
  2. Ezeket a profilokat jelöli meg posztjaiban a ValóVilág hivatalos Instagram-oldala is, így ha ott nem találkozunk vele, akkor esélyes, hogy kamufiókról van szó.

A csatorna azt is elmondta a 24.hu-nak, hogy a kamuprofilokkal szemben megteszik a szükséges lépéseket. Oldalunk egyébként részletesen beszámol a több hónapig tartó műsor legfontosabb pillanatairól – ma 21 órától például azért izgulhatunk majd, hogy kit szavaznak ki a villából és ki költözik a volt lakó helyére.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik