Tech

Már használható a Facebook képlopás elleni eszköze

A Facebook új módon segít érvényesíteni a képtulajdonosok (fotósok, médiacégek) jogait, mindenki számára világszerte használhatóvá tette a Rights Manager eszközt. Ez a közösségi oldal szerzői jogi platformja, amit csak az oldalak adminisztrátorai és szerkesztői érhetnek el. A Rights Manager az egyező hang- és videótartalmak észlelésével segít nagy tömegben megóvni a szerzői jog által védett tartalmakat a Facebookon és az Instagramon.

Az oldaltulajdonos által feltöltött referenciafájlok használatával azonosítja a potenciális egyezéseket, és alkalmazza a beállított szabályokat és feltételeket. A tulajdonosok egy CSV fájlban tölthetik fel a szolgáltatásba a képük metaadatait. Miután a rendszer jóváhagyta a felvételt és a hozzátartozó metaadatokat, képelemző algoritmusok fogják tudni követni az útját. Például ha a National Geographics feltölt egy természetfotót a Rights Managerbe, nyomon tudja követni, hogy a felvétel hol bukkan még fel a Facebookon vagy az Instagramon, ki osztotta meg.

Ha úgy gondoljuk, hogy valaki megsérti a szerzői jogainkat, eltávolítási jelentést küldhetünk a Facebooknak, akik utána intézkednek, és törlik a felvételeket ott, ahol jogtalanul használják fel azokat.

Fotó: Facebook

(Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik