Tech koronavírus

Így kérheti az ingyenes internetet a digitális oktatáshoz

Múlt hét szombaton megjelent a Magyar Közlönyben az az Orbán Viktor által jegyzett rendelet, amely szerint a kormány a veszélyhelyzet ideje alatt segít a digitális oktatásban érintett családoknak. A kormányfő elrendelte az ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatás biztosítását.

A helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel. Egyelőre arra a 30 napra lesz ingyenes a net, amelyre a kormány a kijárási korlátozásokat és a digitális oktatást is bevezette.

A szolgáltatók közleményben tudatták az ügyfelekkel, milyen lépéseket kell megtenniük ennek érdekében.

Magyar Telekom

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján, a Flip ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között.

Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg.

A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

 Vodafone

A Vodafone adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat, hogy a digitális oktatásra átállt diákokat és tanárokat ezzel is segítse.

Ezen felül a kormány intézkedése folytán a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe, ennek megfelelően a szolgáltató a vezetékes internetet használó ügyfelei közül a középfokú oktatásban résztvevő diákok, szüleik és az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a december hónapban kibocsátásra kerülő számlában 1 havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési cím tekintetében jóváírja – közölte a cég.

Az érintett előfizetők igényüket a szolgáltatónál jelezhetik. A további részletek a szolgáltató honlapján lesznek elérhetőek.

Ingyen lesz az internet a digitális oktatáshoz
A kormányfő elrendelte az ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatás biztosítását a digitális oktatásra átálló diákoknak és tanároknak.  

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik