Tech

A Huawei új kutatás-fejlesztési központot épít Budapesten

Egy kutatás-fejlesztési központtal bővíti tovább magyarországi beruházásait a Huawei Technologies, jelentette be a vállalat 15 éves magyarországi és 20 éves európai jelenlétének évfordulójának apropójából.

Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a Huawei az első kínai vállalat, amellyel Magyarország stratégiai megállapodást kötött hét évvel ezelőtt, a beruházásokban eddig is aktív Huawei infrastruktúrájára pedig nagymértékben támaszkodnak a magyar telekommunikációs piac szereplői.

A Huawei Technologies 2005 óta 1,5 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, amellyel a második legnagyobb kínai befektető hazánkban. A magyar lakosság 80 százaléka használja a cég távközlési eszközeit napi kommunikációja során.

Cai Lingyu, a vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója hozzátette, a vállalat elkötelezett Magyarország mellett, és a jövőben is bővíteni tervezi tevékenységét többek között az egyetemi együttműködések, illetve a felnőttképzés területén.

Európába kapaszkodna a Huawei, de egyre nehezebb megvetnie a lábát
A Huawei még Angela Merkel számára is túl nagy falatnak tűnik, Trump mesterterve azonban épp Európában érhet be. Úgy tűnik, Kína lassan kapcsolt, Amerika pedig maximálisan kihasználja az ázsiai ország import-kiszolgáltatottságát.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik