Tech

A Facebook nem tűri tovább a holokauszttagadást

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást, jelentette be Mark Zuckerberg. Az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a közösségi oldal a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsa – írja az MTI.

„Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon,  hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: a döntés a számára is „belső küzdelemmel” járt, hiszen arról kellett döntenie, hogy a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása a fontosabb számára. A Facebook-vezér szerint muszáj „vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között.

A világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás. A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben”

– fogalmazott. Közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik