Tech

Azonnal kapcsolja be ezt a funkciót, ha használja a Zoomot!

A Zoom bejelentette, hogy mától adott a kétfaktoros hitelesítés (2FA) minden felhasználói fiók esetében. A funkció bekapcsolásával a felhasználók egy extra biztonsági réteget kapnak, amivel megakadályozható, hogy a bűnözők a bejelentkezési információk birtokában se tudjanak belépni a fiókokba addig, amíg nem adnak meg egy kódot.

Az egyszerhasználatos kód pedig jellemzően a fiók tulajdonosának mobiljára érkezik sms-ben, akár telefonhívással, vagy mondjuk egy hitelesőappon keresztül, így csak a jogos tulajdonos férhet hozzá (amennyiben a rosszakaró nem lopta el tőle a készüléket). A kétlépcsős hitelesítésnek köszönhetően csak a kóddal együtt tud belépni adott személy a Zoom webes felületén, az asztali kliensben, vagy a mobilappban.

A fejlesztés bekapcsolása nem vesz igénybe sok időt: nyissa meg a Zoom vezérlőpultját, majd keresse meg a profil beállításai közt Two-factor Authentication fukciót és kapcsolja be! És általánosságban minden más alkalmazásban és szolgáltatásban érdemes ezt megtenni, ahol van rá lehetőség, például a Facebookon, vagy a Gmailben, mivel rengeteg bosszúságot spórolhatunk meg magunknak.

Azonnal kapcsolja be ezt a funkciót a Gmailben, ha még nem tette volna!
Ha azt hitte eddig, hogy megfelelően védi magát a rosszfiúk ellen, hát téved.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik