Tech

Megzavarhatja az alvó módot a Windows 10 új frissítése

Kellemetlen hibát idézhet elő a Windows 10 szeptemberi opcionális frissítése, a felhasználók egy részének visszajelzése szerint telepítés után a rendszer alvó állapota nem teljesíti feladatát. A Microsoft fórumán többek közt olyan panaszokat olvasni, hogy a hibernálás helyett egyszerűen kikapcsol a képernyő, de maga az eszköz tovább dolgozik, míg másoknál indokolatlanul ébred fel időközönként az elaltatott eszköz – ez főleg a laptoposoknak lehet rossz hír, amennyiben aksiról megy az eszközük, mert az így hamarabb lemerülhet. Korábban a májusi frissítéssel tűnt fel először a probléma, amit később javítottak, most pedig ismét visszatért, többek gyanúja szerint pedig a Windows Update egyik eljárásához, az USO Core Worker Processhez lehet köze.

A Windows Latest azt tanácsolja az érintettek számára a javítás kiadásáig, hogy tiltsanak le egy beállítást az alábbi módon:

  1. Nyissa meg a start menüből előhívható keresőt!
  2. Keressen rá a „services.msc”-re (magyarul szolgáltatások)!
  3. Görgessen le a szolgáltatások listájában a Windows Update-hez, majd először válassza A szolgáltatás leállítása opciót!
  4. Ezután ugyaninnen válassza A szolgáltatás indítását, majd A szolgáltatás újraindítását!
  5. Ezután a start menüből nyissa meg a Windows Update-et, kérje az új frissítések keresését, azokat telepítse, majd indítsa újra az eszközt!

A portál szerint ez csak átmeneti megoldást jelent, de ha minden igaz, akkor megakadályozza, hogy MoUsoCoreWorker.exe megzavarja az alvó mód működését.

Fotó: 24.hu

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik