Tech

Túlzás nélkül a legidegesítőbb újítást vezette be az Instagram

Hahó, Instagram, nemhiába nem követem azokat az embereket, akiket görcsösen elém tolsz.

Igen, ez jelenleg most az életem legnagyobb problémája (nem), de őrületbe kerget az Instagram legújabb változtatása. A kezdőlapi képfolyamban eddig a reklámokat leszámítva csak azoktól az emberektől láttunk posztokat (kezdetben kronologikus, újabban meghatározhatatlan sorrendben), akiket mi követünk.

Eddig.

Ugyanis ezt írta most felül az Instagram és amikor minden posztot láttunk a követett emberektől és a folyam „végére” értünk, akkor értesít minket erről, majd ha tovább lapoznánk lefelé, csupa ajánlott posztból építi fel a feedet – tehát egyrészt elénk tol olyan felhasználókat, akit nem is ismerünk, másrészt a régebbi fotók elvesznek, csak egyesével az ismerőseink profiljára navigálva juthatunk el a korábban posztolt fotóikhoz.

Lent mutatom, mindez hogy néz ki nálam, de előtte még egy pici magyarázat: a Verge megkérdezte az Instagram egyik munkatársát, hogy mi a különbség az új funkció és mondjuk az Explore/Felfedezés fül között, mivel utóbbi látszólag ugyanezt tudja. Julian Gutman elmondta, az új folyamban több ahhoz hasonló képet látunk, amiket követünk/kedvelünk, míg utóbbin inkább csak a téma adott és azon belül sokkal színesebb a kínálat.

Hát köszi, de én nem képeket, hanem embereket követek, tőlük akarom látni, hogy mit posztoltak és nem hatszáz ugyanolya képet – ez nem a Pinterest.

Azt nem tudni, hogy mennyire lesz tartós a változatás, azért tudunk olyan funkcióról, ami csak a tesztüzemet élte meg. Amúgy ezzel a lendülettel akár a beígért lájkszámkijelzést is elvehették volna és akkor a megélhetési influenszerek eggyel nagyobb bajban lennének most.

Kiemelt kép: Picture Alliance/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik