Tech

Olcsó iPhone-t kínálnak a csalók a Magyar Posta nevében

Korábban többször volt rá példa, hogy a Magyar Posta nevével éltek vissza csalók különféle adathalász-kampányok során. Most ismét terjedni kezdett egy kamu nyereményjáték, amiben gyanúsan olcsó iPhone-nal próbálják becsapni a felhasználókat. A cél, hogy a netező megadja a kártyaadatait egy átirányított oldalon.

A csalók a Magyar Posta logóját és arculati elemeit használják különféle Facebook-oldalakon, hogy megtévesszék az ügyfeleket. A nagyobb siker érdekében hirdetett posztokban is terjesztik az átverős kampányt- szúrta ki a Tech2.

A jelenleg futó átverésben a „Magyar Posta Hivatal” névre keresztelt, hivatalosnak álcázott oldal 324 Ft-ért árul iPhone 11 Pro okostelefont.

A Magyar Posta korábban is többször felhívta rá a figyelmet, hogy sosem kér személyes adatokat e-mailben, sms-ben és mindig gyanakodjunk, ha egy állítólagos nyereményjátékban a szállítási költség kifizetését kérik.

A napokban többen arról kaptak hamis értesítést, hogy pár egyszerű kérdésre válaszolva, vagy egy rövid játékot elindítva…

Közzétette: Magyar Posta – 2020. július 16., csütörtök

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik