Trump is megszólalt a TikTok betiltásával kapcsolatban

Az elnök is megerősítette azt, amit eddig más politikusok rebesgettek.
Kapcsolódó cikkek

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter korábban arról beszélt egy interjúban hogy az Egyesült Államok már keresi annak módját, hogyan tilthatná be a kínai TikTok mobilapplikációt. Erre reagált később Mark Meadows, Donald Trump kabinetfőnöke is, aki szerint a rövidvideós app betiltásáig inkább hetek vannak vissza, mint hónapok.

Most maga az amerikai elnök is megszólalt az üggyel kapcsolatban: az Independent arról ír, hogy már maga Trump is nyilatkozott arról nemrég újságíróknak, hogy valóban mérlegelik a döntést. Korábban több amerikai vezető politikus is hangot adott aggodalmának, miszerint a kínai tulajdonú app nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

A videomegosztót birtokló ByteDance tagadta a vádakat, és úgy tűnik, már ők is keresik a megoldást. Források szerint már hónapok óta tárgyalnak arról, hogy a TikTok Londonba költözzön. Így a szolgáltatás székhelye már az Egyesült Államok valamelyik szövetséges országában lenne.

Akár az is elképzelhető, hogy a TikTok teljesen leválik a ByteDance-ről és a jövőben megpróbál amerikai cégként tovább tevékenykedni. Az elmúlt hónapokban a vállalat igyekezett minél több nyugati vezetővel egyeztetni, és rendszerint kihangsúlyozták, hogy az amerikai felhasználók adatai az Egyesült Államokban és Szingapúrban található szervereken tárolják.

A vártnál hamarabb betilthatja Amerika a TikTokot
Hetek lehetnek vissza, nem hónapok.

(Kiemelt kép: GettyImages)