Tech

Lefagyhat a Windows 10 egy idegesítő hiba miatt

Tervezésükből adódóan a laptopokat úgy használjuk a mindennapok során, hogy felnyitjuk, illetve lecsukjuk a kijelzőjüket, akár napi több alkalommal is. Ez pedig úgy tűnik, hogy nem csak a zsanérokat viselheti meg, hanem a Windows 10-et is, amiben most újabb hibát fedeztek fel. A felhasználók visszajelzése szerint a rendszer nemes egyszerűséggel lefagyhat, ha a műveletet egymás után többször végzik el.

Úgy tűnik, hogy a bug a Windows 10 Desktop Windows Manager (DWM) komponensében bújik meg, ami azért felel, hogy az alkalmazások ablakai megjelenjenek a kijelzőn. A hiba az ablakok és az ikonok átrendezése mellett az egész kijelző elfeketedését is előidézheti a laptop lecsukása és felnyitásakor. A probléma csak újraindítással oldódik meg.

Eddig úgy tűnik, hogy a jelenség csak ritkán jelentkezik, és azoknál a felhasználóknál, akik külső monitort csatlakoztatnak a laptopra, továbbá 4K-s felbontást használnak megjelenítésre. Asztali gépeket nem érinti, lévén nincsen beépített képernyőjük. A Microsoft egyelőre annyit közölt, hogy tud a hiba létezéséről és már dolgozik a javításon.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik