Tech

A Telekom megkezdte a 3G lekapcsolását

A Magyar Telekom megkezdte a 3G-s hálózatok kivezetését – figyelt fel rá a HWSW. A refarmingnak nevezett eljárás azt takarja, hogy a felszabaduló spektrumokat újabb generációs technológiák részére csoportosítják át, ami most különösen aktuális az 5G-s hálózatok kiépítésének hajnalán.

A szolgáltató honlapján arról tájékoztat, hogy újabb beruházásokat már nem tervez a 3G hálózatában, hálózat ésszerűsítési okok miatt pedig a 3G-vel lefedett szolgáltatási területének nagysága júliustól 10 százalékkal csökken.

Ez országszerte érintheti mindazon mobilinternetet használó ügyfeleket, akik legfeljebb 3G-képes készüléket használnak, vagy régi típusú SIM-kártyával rendelkeznek, esetleg nem megfelelő hálózati beállítással használják a mobiltelefonjukat.

Nekik azt javasolják, hogy mielőbb cseréljenek készüléket a „4G hálózathoz tartozó élményszerű sebességhez”.

De 4G-s telefonnal is elképzelhető, hogy valakinél a 4G-s elérést kikapcsolták, ez a készülék menüjében a hálózati elérésnél átállítható. Az ügyfelek a SIM-kártyájuk képességeit a hívószám megadása után a Telekom tájékoztató oldalán is ellenőrizhetik.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik