Tech

Árvai Péter leköszön a Prezi éléről

Felkértem a Prezi működési igazgatóját és üzleti partneremet, Jim Szafranskit, hogy holnaptól vegye át tőlem a Prezi vezérigazgatói pozícióját. A jövőben ugyanis igazgatótanácsi elnökként (Executive Chair) segítem a Prezi munkáját

– közölte Árvai Péter kedden Facebook-oldalán. A Prezi alapítója tizenkét év után hozta meg a döntést, hogy visszavonul.

Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen – a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt

– fogalmazott.

Árvai kitért arra, hogy amikor öt évvel ezelőtt felkérte Jim Szafranskit a működési igazgatói pozícióra, akkor azt az embert kereste, aki bármikor a helyére léphet.

Egyúttal olyan üzlettársat is, aki a legfontosabb támogatóm lehet a Prezi továbbfejlesztésében a vállalat új életszakaszában. Jim meggyőző tapasztalatokat szerzett az Apple-nél, a Microsoftnál és az IBM-nél, neki köszönhetem, hogy cégünk a világ legnagyobb vállalatainak kis kihívójából mára ezeknek a cégeknek a partnere lett

– írta a posztban.

A Prezi alapítója – aki 2015-ben egy interjúban beszélt arról először nagy nyilvánosság előtt, hogy meleg –  megemlítette, hogy amikor 2008-ban Budapestre költözött, szívszorító volt látnia, ahogy többek tojásokkal, palackokkal és kövekkel dobálták a budapesti melegfelvonulás résztvevőit. Éveken keresztül a Prezi volt az egyetlen cég, amelyik logóval csatlakozott a Budapest Pride támogatóihoz, jegyezte meg.

Mint írta: ő lett Kelet-Közép-Európa egyik első nyíltan és vállaltan meleg vezérigazgatója. „Tudva azt, hogy nincs olyan család, munkahely vagy politikai párt, ahol ne lennének LMBT+ emberek, remélem, hogy még az életemben elérjük azt, hogy az LMBT+ emberek félelem nélkül tudnak élni Magyarországon”, fogalmazott Árvai.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy sok a teendő az emberek közötti megértéssel kapcsolatban, mivel rá kellett döbbennie, hogy

még mélyebb, személyesebb és szívhez szólóbb élményekre van szükség ahhoz, hogy segíteni tudjunk az embereknek az olyan megosztó témákban, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya.

Viszont most, hogy több ideje lesz, azzal szeretne foglalkozni, hogy hogyan tudná a kizoomolás és társadalmi felelősségvállalásból tanult leckéket arra fordítani hogy „a legnehezebb kérdésekben is könnyebben tudjunk hidakat építeni”.

Kiemelt kép: Pál Anna / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik