Tech

Ilyen lánykérésre még évezredekig nem lesz lehetőség

A NEOWISE üstökösről az elmúlt napokban többször is beszámoltunk, hiszen majdnem 5 ezer év után ismét a Nap felé közeledett, így július közepétől a Földről szabad szemmel is megfigyelhetővé vált – erről születtek is egészen lenyűgöző felvételek. Az üstökös mostanra ismét távolodik a Naptól és a Földtől, gyorsan halványodik, láthatósága egyre romlik, és a NEOWISE pályája legközelebb 6800 év múlva kerül ismét látható közelségbe a bolygónkhoz. Utóbbi tény ösztönözte arra John Nicoterát, hogy olyan lánykérést hozzon össze, amit belátható időn belül senki nem tud majd megismételni.

Csodás videón az üstökös a Balaton felett
Jelenleg pályája azon részén halad, mikor már a Naptól távolodik, és egyre közelebb kerül a Földhöz.

John és barátnője, Erica Pendrak két éve vannak együtt, és július 26-án együtt mentek kempingezni a New York államban található Old Forge városka közelébe, többek között azért, hogy megfigyelhessék az üstököst. Nicotera tisztában volt vele, hogy a bolygó északi féltekén csak rövid ideig lesz látható a NEOWISE, és ezt a különleges alkalmat választotta arra, hogy megkérje a barátnője kezét. A férfinak ráadásul nemcsak az időzítést sikerült eltalálnia, de a szervezés többi részében is jeleskedett, hiszen egy fotós barátja segítségével még a fontos pillanatot is sikerült gyönyörűen megörökíteni.

Habár Erica tisztában volt vele, hogy az üstökös miatt kirándulnak, azon alaposan meglepődött, mikor az esti égbolt alatt John térdre ereszkedett mellette, hogy megkérje a kezét. A 26 éves nő igent mondott, ami már csak azért sem meglepő (bár nyilván nem ez volt az elsődleges ok), mert ilyen lánykérésre csak nagyjából 7000 év múlva lesz legközelebb lehetőség, ami azért igencsak nagy szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik